Selecteer een pagina

Het schemert al een beetje als we fris gedoucht op de lounge stoelen op ons balkon gaan zitten. Het is onze tweede avond op dit praktisch onbewoonde eiland, maar het voelt alsof we hier al maanden zitten. Achter ons beginnen de eerste krekels aan hun serenades en af en toe zingt een vogel hoog in de bomen een paar tonen mee.

Ik kijk uit op de azuurblauwe zee die rustig in kleine golfjes tegen de rotsen op klotst. Dit geluid en dat van de ritselende bladeren van de palm die voor ons huisje staat te wuiven, is rustgevend en ik geniet van dit moment.

Het wordt steeds donkerder en het witte zandstrandje even verderop is al bijna niet meer te zien.
‘Wat is het hier toch prachtig’, mompel ik in mezelf als J naar binnen loopt om zich met Deet te wapenen tegen de hongerige muggen. Ik vraag me af of we niet voor altijd verpest zijn door deze vakantie. Zo mooi als deze eilanden zijn, dat kan toch niet meer overtroffen worden?

De hele dag liggen we maar een beetje te lanterfanten. Zwemmen we in het heerlijk warme, heldere water. Lezen we een boekje en drinken we aan het eind van de middag een lekker koud Chang biertje. Vaak raken we door dat biertje al een klein beetje aangeschoten. De ijskoude douche die we daarna nemen om al het zout en zonnebrandcréme van ons af te spoelen, zorgt ervoor dat we weer volledig nuchter worden en ons kunnen gaan storten op het moeilijkste gedeelte van de dag: kiezen welk heerlijke gerecht uit de Thaise keuken we vanavond weer gaan eten.

Wat hebben we het toch goed hier. Ik hoop dat de komende dagen lekker langzaam gaan want ik waan me in een paradijs. In de verte op zee klinkt de ronkende motor van een longtailboot, die we door de schemerte al niet meer kunnen zien.
‘Ik heb denk ik zin in een Masamannetje,’ (Thaise curry) zeg ik tegen J, die inmiddels weer naast me is komen zitten.
‘Hmm lekker,’ is zijn reactie, ‘laten we gaan.’

En daar gaan we weer, met de zaklamp-functie van onze telefoon op de grond gericht, over het inmiddels donkere strand op weg naar ons eten.

Hashtag #zwaarleven grappen we tegen elkaar. Wat hebben we het fijn!