Selecteer een pagina

Over Sylvia

Dat het leven niet altijd gaat zoals je het van te voren had bedacht, heb ik al een aantal keer aan den lijve moeten ondervinden. Ik heb geleerd om altijd in mogelijkheden te denken en kansen te zien. In een hoekje jezelf zielig zitten vinden veranderd niets aan de situatie waarin je je bevindt. Zelf heb ik al veel hobbels in m’n leven moeten overwinnen, maar steeds ben ik sterker terug gekomen.

Met mijn verhaal en ervaring wil ik graag anderen inspireren en motiveren. Als je stil blijft staan gebeurt er niets. Neem het heft in eigen hand en GA, al is het met kleine stapjes. Als je maar in beweging blijft: Keep Moving Forward!

Toen in 2011 bleek dat ik na heftige operatie (waarbij een tumor bij mijn ruggenmerg verwijderd werd) nooit meer de oude ging worden. Belandde ik in een dip. Door de gevolgen van de operatie werd ik op mijn 27e volledig arbeidsongeschikt verklaard en heb ik een groot deel van mijn ambities en dromen op moeten geven.

Hoe ga je om met veranderingen waar je niet zelf om hebt gevraagd?

I have to change to stay the same..

Na een tijdje mezelf erg zielig gevonden te hebben, besefte ik dat dit niks aan de situatie ging veranderen. Dan maar roeien met de riemen die ik nog wel heb. Dat gaat misschien niet zo snel, maar je komt er uiteindelijk wel.

Dat ik arbeidsongeschikt was betekende voor mij niet dat ik helemaal niets meer zou kunnen. Mijn hersenen werkte nog op volle toeren. Stoer als ik was besloot ik in mijn revalidatiejaar dat ik dan maar mijn eigen werk moest gaan creëren. Ik leerde mezelf hoe ik een website moest maken, ik had immers geen geld voor een webbouwer.

Daarnaast verdiepte ik me in ondernemersvaardigheden en marketing skills en volgde ik een online trainingstraject bij de Amerikaanse marketing heldin Marie Forleo.

Met Keep Moving Forward leerde ik andere ondernemers hoe zij zichzelf en hun producten sterker in de markt konden zetten. Dit deed ik met veel plezier en het resultaat mocht er wezen. Dit was hét bewijs dat hard werken (voor mij vaak maar 2 uur per dag), investeren, leren en vooral GAAN de sleutel was naar een leuker leven waarvan je zelf de regisseur bent. Maar helaas was het toch allemaal te mooi om waar te zijn. Ik moest stoppen met mijn bedrijf en was voor mijn gevoel weer terug bij af.

Ik moest wat nieuws verzinnen. Weer gaan denken in mogelijkheden. De rust (fysiek maar ook mentaal) werkte helend. Beetje bij beetje werd ik weer mezelf. De pijn en gebrek aan energie is er nog steeds, maar ik kan er nu veel beter mee om gaan. Mijn dagen vul ik nu met schrijven, fotograferen (instagram @nmntsvrdrt & @turbo_diesel_and_dodo), illustraties maken en vooral veel genieten.

Op dit moment werk ik aan mijn eerste boek: een verhaal over wat ik meemaakte toen bleek dat ik een tumor bij mijn ruggenmerg had die letterlijk en figuurlijk mijn leven totaal veranderde. Benieuwd? Lees hier het eerste hoofdstuk.

Daarnaast deel ik via deze site verhalen over mijn persoonlijke groei. Met name de onderwerpen acceptatie en loslaten komen veel voor in mijn blogpost. Keep Moving Forward is dan ook vooral een boodschap aan mezelf. Vooruit blijven gaan. Mezelf blijven ontwikkelen en groeien, maar dan in een rustiger tempo.

In de media

De afgelopen jaren heb ik in verschillende media gestaan. Zo heb ik met een artikel in de Cosmopolitan gestaan, hebben de Telegraaf en het AD Rotterdam me geïnterviewd. Heb ik als expert bijgedragen aan een artikel over marketing en acquisitie in C Magazine, Staat er een interview van mij op Droombaan.net en interviewde Patty Golsteijn me via video vanuit New York.