Sylvia van Zweeden

Personal Mindfulness Trainer

Ik leer jou beter voor jezelf te zorgen

Het leven is te kort en te mooi om met stress en op de automatische piloot aan je voorbij te laten gaan.

Mijn verhaal

Tot mijn 17e jaar heb ik op vrij hoog niveau geturnd. We trainden en werden behandeld alsof we topsporters waren. Ik heb er doorzettingsvermogen aan over gehouden én een verstoord zelfbeeld. Ik was nooit goed genoeg en ging constant over mijn grenzen heen, zowel fysiek als mentaal. Later kreeg ik daar last van. Tijdens mijn HBO opleidingen (International Human Resource Management en aan de kunstacademie bij de opleiding Visual Art and Design Management) en daarna tijdens mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Het ging pas echt fout toen ik op mijn 26e een tumor bij mijn ruggenmerg bleek te hebben en door de gevolgen van de operatie arbeidsongeschikt werd. In het kader van nazorg kreeg ik een mindfulness groepstraining aangeboden. Dit was tien jaar geleden in 2012 en eerlijk gezegd vond ik het allemaal beetje suf.

Maar ik merkte dat de kritische stem in mijn hoofd wat milder werd, ik voelde me ook rustiger en kon mijn situatie beter accepteren. Pas jaren later merkte ik pas echt wat mindfulness met me had gedaan. In 2019 kreeg ik de diagnose borstkanker. Ik was net moeder geworden en ons leven stond weer op zijn kop. Door mindful om te gaan met de situatie merkte ik dat ik mentaal heel sterk door het traject ben gekomen.

Het lukte me om niet te piekeren, niet te stressen voor uitslagen waar ik toch (nog) geen invloed op had, goed te slapen en ondanks de zware operatie en behandelingen toch positief te blijven en te genieten van de dingen die wél goed gingen. Toen ik weer beter werd verklaard ben ik gestart met de opleiding tot mindfulness trainer. Deze manier van in het leven staan gun ik iedereen.

Het leven is te kort en te mooi om die gestresst en op de automatische piloot aan je voorbij te laten gaan!

Mijn aanpak

Voor veel mensen is een mindfulness training iets wat ze wel willen doen, maar op dit moment niet goed past omdat ze het al zo druk hebben. Het voelt als het zoveelste item op hun to-dolijst.

Daarom heb ik gekozen om personal mindfulness trainer te worden. Ik bied 1 op 1 trajecten aan waardoor je precies leert wat je in een reguliere groepstraining leert, maar dan in kortere sessies van max. 75 minuten die flexibel in te plannen zijn in een periode van drie maanden en volledig aangepast op jouw situatie en naar jouw specifieke wensen en behoeften.  En deze training wordt bijna altijd door je werkgever vergoed en ook veel zorgverzekeraars vergoeden dit traject.

Sylvia van Zweeden Niemantsverdriet

Wat ik onder meer geleerd heb tijdens de training is om op een ontspannen manier beter te voelen wat er speelt. Om mijn lichaam positief en als instrument te zien. Om ademruimte te nemen. Om mijn keuzeruimte (wat geef ik aandacht, wat niet?) te vergroten. Om hernieuwd te vertrouwen dat alles er is, hier en nu.

Sylvia als trainer: She walks the talk; dat is aan alles voelbaar, merkbaar. Ze is aandachtsvol, kan prachtig het proces van de deelnemer bij de deelnemer laten EN effectief en liefdevol ondersteunen. Ze blijft rustig reageren op (ook lastige situaties van) deelnemers.  Uitstekende kennis, vaardigheden, attitude, en heldere persoonlijke inbreng. Het was een zeer waardevolle ervaring.

Hanneke

Fotograaf

Sylvia is gewoon heel fijn, heel open, heel sympathiek, medelevend, helpend.

Tijdens de mindfulness training heb ik geleerd waar mijn grenzen liggen, wanneer ik kan stoppen en zelf kan kiezen om even pauze te nemen. 

Ik deed vooral mee om zelf eens een mindfulnesstraining te ervaren, aangezien ik dit ook regelmatig aan mijn eigen cliënten adviseer. En ik ben blij verrast met wat ik er voor mezelf heb uitgehaald. Het was een hele fijne ervaring, dankjewel! 

Esther

Psycholoog l EMDR therapeut

Sylvia’s enthousiasme voor mindfulness is aanstekelijk! Ik heb geleerd mijn aandacht te trainen, meer rustmomenten in te plannen en meer geduld te bewaren. Ook slaap ik beter omdat ik minder aan het piekeren ben. De training is zeker een aanrader voor drukke professionals. 

Leonie

HR Businesspartner

Leer mij nog beter kennen

Neem contact met me op via Sylvia@ keepmovingforward.nl / 06 12 44 11 12 of stuur een bericht via onderstaand formulier: