Word Mindful met Sylvia

Individuele mindfulness training

Ervaar meer rust, minder stress en meer plezier in je leven

We willen het allemaal:

Een mooie carrière, de perfecte partner / ouder / vriend(in) / (klein)kind / collega / ondernemer zijn, er leuk uitzien, een gezonde en duurzame lifestyle, een schoon huis, sporten én er een leuk sociaal leven op nahouden. Je to-do lijst wordt met de dag langer en echt tijd voor jezelf is er eigenlijk niet. Je staat altijd aan, het is druk in je hoofd en je wilt alle ballen hoog houden. Herkenbaar? I feel you! Je bent zeker niet de enige, maar op de langere termijn is dit niet gezond en liggen burn-out klachten op de loer.

Om in te spelen op dit drukke bestaan bied ik individuele mindfulnesstrainingen aan. In acht flexibel in te plannen sessies doorlopen we samen (live of online) de wetenschappelijk onderbouwde mindfulness methode MBSR*, waarin jouw persoonlijk situatie en behoeften centraal staan.

Zo komen we er samen achter wat nu echt belangrijk voor je is en waar jij je energie en aandacht aan wilt besteden. Je leert beter naar je gevoel luisteren en ervaart meer innerlijke rust. Je slaapt beter en bent mentaal sterker en veerkrachtiger, waardoor het minder moeite kost om al die ballen hoog te houden én je tijd voor jezelf weer een prioriteit maakt.

*Mindfulness Based Stress Reduction

 

Sylvia van Zweeden

You can’t stop the waves, but you can learn how to surf  

~ Jon Kabat Zinn

Meer rust en balans door mindfulness

Voel je dat het tijd is voor verandering in je leven, maar weet je niet hoe?

We leven in hectische tijden waarin veel van ons gevraagd wordt. Op het werk is het druk, je gezinsleven kan soms best pittig zijn en de sociale druk neemt ook weer toe nu de lockdown over is en we weer mogen. De balans kan dan een beetje zoek zijn en om overeind te blijven moet je bepaalde keuzes maken. Alleen is keuzes maken als je stress hebt niet zo makkelijk.

Stress zorgt ervoor dat je je focus maar op één ding tegelijk kan houden. Dit is fijn als je moet presteren, maar als de stress constant aanwezig is kost het niet alleen veel energie, het is ook nog eens heel ongezond. 

 

Waarom een individuele training?

Jouw wensen en behoeften staan centraal

Je hebt een druk leven en geen tijd, energie of zin om een groepstraining te volgen. Daarom is een individuele training interessant voor jou. Kortere trainingssessies die flexibel over een periode van drie maanden in te plannen zijn (ook in de weekenden of avonden), waarbij we specifiek ingaan op jouw specifieke situatie en behoeften zodat we echt dié knelpunten aan kunnen pakken waar jij het meeste aan hebt.

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode

Ik bied je een nuchtere training, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat mindfulness tot één van de meest effectieve instrumenten behoort met betrekking tot stressreductie en mentale gezondheid. Ik help je je mentale veerkracht te vergroten zodat jij optimaal kunt blijven presteren, werkdruk beter aankunt en op een bewustere manier balans kunt houden tussen je werk en privéleven.

Wat we gaan doen

Het traject bestaat uit acht trainingssessies van 75 minuten die flexibel in te plannen zijn over een periode van 3 maanden. Elke sessie behandelen we een nieuw thema met bijbehorende aandachts- en concentratieoefeningen, bewegingsoefeningen en inzichtoefeningen. Je gaat inzien waar jouw valkuilen liggen en wat je hieraan kunt doen. Ook ontvang je een praktisch en inspirerend werkboek en begeleide oefeningen op audio /mp3 waarmee je thuis kunt oefenen . Hierdoor word je steeds bewuster, ga je patronen herkennen en leer je nieuw gedrag aan waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Past een individuele mindfulnesstraining bij mij?

Twijfel je nog of een individuele mindfulnesstraining bij je past? Hiernaast vind je alle voordelen op een rij.
Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie over de training, neem dan gerust contact met me op.

Waarom een individuele mindfulness training?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom mensen een individuele mindfulness training verkiezen boven een ‘standaard’ mindfulness groepstraining.

– Je hebt gelezen of gehoord over de voordelen van mindfulness en het lijkt je interessant, maar je denkt dat het niet bij je past omdat het nogal zweverig of suf klinkt.

– Om aan je mentale gezondheid te werken in een groep mensen die je niet kent spreekt je niet zo aan

– Je hebt een druk leven en wilt korte en efficiënte sessies, die je kunt volgen wanneer dit in jouw agenda uitkomt (uiteraard in overleg met mijn agenda, maar avonden en weekenden zijn geen probleem)

– Je hebt een specifieke hulpvraag of bepaalde wensen waar we de oefeningen in de training op aan kunnen passen en waar we samen aan de slag mee kunnen

– Je hebt al eens een mindfulnesstraining gevolgd en je wilt dit nog meer verdiepen

– Je wilt meer zelfinzicht en persoonlijke groei. Door mijn achtergrond en kennis kan ik vaak net een stapje verder helpen.

Misschien heb jij wel een andere reden waarom je interesse hebt in een individuele mindfulness training? Neem dan contact met me op zodat we een kunnen kijken of een traject met mij bij jou past. sylvia @keepmovingforward.nl

Starten wanneer jij wilt

In tegenstelling tot  groepstrajecten kun je bij een individuele mindfulness training direct starten. Je hoeft dus niet te wachten op een groep of wachtlijst en kunt gelijk aan de slag met je mentale gezondheid.

Trainingssessies inplannen wanneer het jou uitkomt

Met een individuele mindfulness training kunnen we de trainingssessies flexibel inplannen wanneer dat het beste in jouw agenda past. De ene week kan dat dus op een andere dag of tijdstip zijn dan de sessie ervoor. Ook in de avond of in het weekend is het mogelijk om een trainingssessie in te plannen.

Jij staat centraal

Jij staat centraal en de hele training gaat over jouw leven en hoe mindful zijn hierin jou kan helpen. Door 1:1 te werken kunnen we veel dieper op jouw specifieke situatie en behoeften ingaan dan bij in een algemene groepstraining. Je zult zien dat je niet eens zo veel aan hoeft te passen in je leven om meer rust in je hoofd te krijgen.

Ik ben er voor je. Ik leid je, ik begeleid je. We doen dit samen en ik ben tussen de trainingssessies door ook bereikbaar voor hulp, voor vragen of gewoon om inzichten te delen. 

Wat je allemaal krijgt
  • Vrijblijvend (gratis) intake gesprek
  • Acht 1:1 trainingssessies van +/- 75 minuten, flexibel in te plannen binnen drie maanden. De trainingssessies kunnen zowel online via Zoom/Teams/GoogleMeet als fysiek op locatie in Zeeland plaatsvinden (of een combinatie van online en fysiek)
  • Een afrondend gesprek twee maanden na afronding van het traject
  • Een inspirerend fysiek werkboek
  • Alle oefeningen als audiobetanden zodat je altijd en overal kunt oefenen en aan je mentale fitheid kunt werken
  • Een bewijs van deelname
  • Tussen de sessies door support via de mail of whatsapp
  • Een jaar lang op onverwachte momenten een mindful reminder van mij via de mail, zoals extra oefeningen, mooie quote of verhaal. Zodat je na de training ook kunt blijven oefenen met mindfulness
Werkgever betaald of vergoeding zorgverzekeraar

Een individuele mindfulness training wordt in bijna alle gevallen betaald door je werkgever. Informeer hiernaar bij de HR afdeling, je manager of leidinggevende. Als je het prettiger vindt, kan ik dit ook voor je doen.

Heb je geen werkgever of is het persoonlijk opleidingsbudget voor dit jaar al op dan wordt dit traject door steeds meer ziektekostenverzekeraars deels of geheel vergoed. Dit kun je checken bij zorgwijzer.nl 

Voor een prijsopgave kun je mij het beste mailen op sylvia@keepmovingforward.nl.

Een individuele mindfulnesstraining samen met mij bevat:

-een intakegesprek van +/- 30 minuten
-acht 1:1 trainingssessies van max 75min (online of offline)
-flexibel in te plannen, in het weekend of een avond zijn ook mogelijk
-een handig en inspirerend fysiek werkboek en alle oefeningen als audiobestanden
-tussen de sessies door is het mogelijk om vragen te stellen/inzichten te delen
-een bewijs van deelname bij afronding
-een afrondend gesprek twee maanden na afronding van de training
-de sessie sluiten aan op jouw specifieke hulpvraag, wensen en behoeften.
-bewijs van deelname na afronden van de training
-een jaar lang mindful reminders via de mail

 

Ik was op zoek naar innerlijke rust. Ik deed namelijk ‘graag’ veel tegelijk of juist alleen maar dat wat er op mijn pad kwam. Hierdoor verloor ik vaak de planning uit het oog en daar raakte ik dan compleet door uit balans en werd ik voor mijzelf en omgeving onaardig en kortaf.

Emotioneel trok ik mij ook veel aan en liet het hoofd op hol slaan door negatieve gedachten en bleef ik piekeren.Dit patroon was al jaren aan de gang en met een gezin, een eigen bedrijf en pubers aan de startlijn wilde ik mij meer kunnen weren tegen drukte en negativiteit en er reëel en ontspannen mee om kunnen gaan.

Een vriendin van mij raadde Sylvia aan voor de individuele achtweekse mindfulness training. Door Sylvia heb ik mijzelf beter leren kennen.

Gedurende de training openbaarde zich een rust in mij. Ik schakelde irreëele gedachten makkelijker uit en leerde naar mijn lijf en hoofd te luisteren door op bepaalde momenten ademhalingsoefeningen in te zetten. Ik kreeg er zowaar zin in dit te doen, want ik wist dat ik mij hierna een ander mens voelde. Met meer lucht en ruimte om de dingen te nemen zoals ze zijn en dat dat oké is.

Sylvia is een hele lieve en fijne trainster. Ze laat je compleet in je waarde, oordeelt niet en geeft per les precies mee waar je op dat moment behoefte aan hebt. Elke week was er een nieuwe les met een nieuw thema, maar soms behandelden we iets wat op dat moment belangrijk was.

Ik ervaar deze training, gegeven door Sylvia, als een les voor het leven om jezelf beter te leren kennen, aan te voelen waar je behoefte aan hebt en jezelf zo beter te kunnen weren tegen situaties waar je geen vat op hebt.

Tine Labruyere

Interieurontwerper, https://terpentine.nl

Waarom kiezen voor mij?

Ik ben geen standaard mindfulnesstrainer

Je mentale veerkracht vergroten en meer mindful in het leven staan zorgt er voor dat je beter in staat kunt zijn om los te laten wat niet (meer) belangrijk is, om betere keuzes voor jezelf te maken en vriendelijker te zijn voor jezelf.

Altijd maar mindful zijn is niet makkelijk en vergt oefening, maar ik ben ook van mening dat juist door die elementen uit de methode te pakken die voor jou werken, je zonder elke dag te mediteren toch van de voordelen kunt genieten en aan je mentale weerbaarheid kunt werken.

Ik ben praktisch ingesteld, betrokken, down-to-earth, direct en benader situaties met humor waar dat kan.

Daarbij heb ik een achtergrond in HRM en Marketing en ben ik ondernemer geweest in project/eventmanagement en als coach in de creatieve sector. Hierdoor heb ik geleerd de vinger snel op de zere plek te leggen en dus de juiste oefeningen en lesstof specifiek toe te kunnen passen op jouw situatie, wensen en behoeften. Zo leer je wat werkt voor jou en waar je dus de rest van je leven profijt van zult hebben.

Zoals een personal trainer, maar dan voor je mentale gezondheid!

Sylvia van Zweeden Niemantsverdriet

Hoe het werkt

Boek een gratis eerste sessie

Met een gratis en vrijblijvend sessie van 45 minuten (online of op locatie in Vlissingen/Zeeland) maken we kennis en kijken we samen waar jij tegen aan loopt in je dagelijksleven of op je werk.

Je krijgt dan meteen al wat tips mee die je direct toe kunt passen om wat meer rust in je hoofd te krijgen en op een andere manier naar de uitdagingen van het leven te kijken.

Deze sessie is natuurlijk geheel gratis en ook geheel vrijblijvend.

 

i

Interesse?

Heb je interesse in een individueel mindfulness training? Top! Dan plannen we een intakegesprek in. Hierin bespreken we jouw wensen en behoeften en vertel ik wat jij kan verwachten en wat praktische zaken.

Mocht je een offerte nodig hebben voor je werkgever, dan regelen we dat ook.

Ik ben een geaccrediteerd mindfulnesstrainer waardoor mijn trajecten vaak vergoed kunnen worden via de zorgverzekeraar. Of jouw zorgverzekeraar vergoed kun je bekijken via zorgwijzer.nl.

Aan de slag!

Je ontvangt voorafgaand aan de eerste trainingssessie per post een praktisch en leerzaam werkboek. Na elke trainingssessie ontvang je ook de begeleide oefeningen als audiobestanden zodat je ze overal terug kunt luisteren.

Tussen de sessies door kun je via de mail of whatsapp bij mij terecht voor vragen of om inzichten te delen.

Twee maanden na de laatste trainingssessie plannen we nog een afrondend gesprek. Daarin bespreken we hoe het je vergaan is en wat je nog nodig hebt. 

Kosten individuele mindfulnesstraining

In drie maanden doorlopen we samen de mindfulnesstraining (*MBSR/CT) zodat jij betere keuzes leert maken voor jezelf, meer innerlijke rust ervaart, meer energie hebt en weet waar je energielekken zitten, je mentale veerkracht vergroot en meer kunt genieten in je leven.

Wat je allemaal krijgt:

✓ Direct starten (geen wachtlijst)
✓ Een uitgebreid intake gesprek
✓ Acht 1:1 trainingssessies van +/- 75 minuten (live of online)
✓ Op maat gemaakt, dus persoonlijk en heel effectief
✓ Tussen de sessies door online support (via mail of whatsapp)
✓ Een inspirerend werkboek + alle oefeningen op audioformaat
✓ Een certificaat/ bewijs van deelname
✓ Een terugkomsessie na afronding van de training
✓ Een jaar lang mindful reminders via de mail om na afronding van de training te kunnen blijven oefenen
✓ Vergoeding door werkgever of zorgverzekeraar mogelijk
✓ In 2 of 3 termijnen betalen is mogelijk

 

*Mindfulness Based Stress Reduction/ Cognitive Therapy
** inclusief BTW

€1249,-**

vergoeding zorgverzekeraar of via werkgever in veel gevallen mogelijk.

Heb je nog vragen, over de inhoud, over mij of de kosten van de training? Vul dan onderstaand contactformulier in of mail naar
sylvia @keepmovingforward.nl
Ik probeer binnen 1 werkdag contact met je op te nemen.